Vælg en side

Hvad skal der ske med Messi? Argentinerens fremtid stadig et mysterium

28. april 2021

Siden sidste sommer hvor Lionel Messi offentligt udtalte, at han ønskede at forlade FC Barcelona, er hans fremtid blevet heftigt debatteret.

Meget vand har dog løbet igennem åen siden da. Hvor det i efteråret nærmest var 100% sikkert, at den argentinske troldmand ville forlade den catalanske storklub, tegner der sig nu et mere nuanceret billede.

Lionel Messi ville væk

Den argentinske superstjerne chokerede alle Barcelona-tilhængere sidste sommer, da han annoncerede at han ville væk fra klubben. Den beslutning blev truffet efter længere tids kontroverser med den daværende ledelse med præsident Josep Bartomeu i front. Skandale på skandale ramte den catalanske storklub, og det historiske 8-2 nederlag til Bayern München i Champions League blev til sidst nok for argentineren.

Messi har nemlig altid udtalt at han vil forlænge hans kontrakt med Barcelona, så længe at han kan se et stærkt sportsligt projekt. Det kunne han i sommers ikke længere få øje på, og da hans bedste ven og holdkammerat Luis Suarez på uretfærdig manér blev afskibet til rivalerne fra Atlético Madrid, valgte Messi at sende den berømte telefax til FC Barcelonas hovedkontor.

Fremgang i Barcas spil

Efter at have været på toppen af fodboldpyramiden i lang tid, har Barcelona over de seneste sæsoner langsomt men konsekvent dalet i niveau. Sidst Barca vandt Champions League var i 2015, og dengang var Xavi, Iniesta og Neymar stadig at finde i klubben. De er ikke længere at finde på Camp Nou, og man kan argumentere for, at holdet gradvist er blevet dårligere, i takt med at de tre spillere har forladt klubben.

Sidste sæson var lavpunktet for catalanerne, og her lignede Messi også en mand, der havde tankerne på et helt andet sted end Barcelona. Henover nytår skete der dog noget. Siden da har holdet vundet de fleste kampe, og det er ofte sket i overbevisende stil. Det blev der sat en tyk streg under, da Barca overbevisende vandt Copa del Rey, efter at de i finalen slog Athletic Bilbao med 4-0. I særdeleshed Messi har været god i 2021, og for Barca-fans må det være en fornøjelse at se, hvordan han har fundet tilbage til sit bedste niveau.

Der er nemlig brug for en Messi i topform, hvis catalanerne skal gøre sig forhåbninger om at vinde La Liga. Hvor det i efteråret så ud til at Atlético Madrid klart ville løbe med mesterskabet, er der nu størst chance for at Barcelona vinder titlen. I hvert fald hvis man spørger fodboldeksperter, men også bookmakeren bet365 der tilbyder fodbold betting, har catalanerne som favoritter. Her giver Barca i skrivende stund odds 1.50 på at vinde det spanske mesterskab. Chancerne blev desuden forstærket, da Atlético Madrid søndag aften overraskende tabte til Bilbao i La Liga.

Det bliver derfor yderst interessant at følge de næste par måneder, hvor vi endelig får afklaring på, hvad der kommer til at ske med Messi. Hans kontrakt med FC Barcelona udløber til sommer, og både Manchester City og PSG har været nævnt som mulige destinationer.

Hvor det i efteråret var sikkert at Messi ville skifte, er der nu mere der peger i retning af en forlængelse. Specielt hvis Barca kan opretholde det høje niveau. Kan de ende sæsonen med to titler, vil det også være vigtigt et skridt i retningen af en forlængelse af Messis kontrakt. Meget kommer selvfølgelig til at afhænge af klubbens finansielle situation, og den skulle eftersigende ikke være særlig god. Der venter derfor et vigtigt stykke arbejde for den nye præsident Joan Laporta, der skal forsøge at få enderne til at mødes, så Barca kan beholde deres legendariske 10’er.