Vælg en side

Gør græsplænen til fodboldbane med plænegødning

18. juni 2021

Hvis du er den heldige ejer at en stor græsplæne, så er der masser af ting, som kan bruge den til. Hvis græsplænen står tom det meste af tiden, så kan du lige udnytte pladsen og gøre den til noget helt specielt.

Er du fodboldfan, så er det måske det, som du skal bruge din plæne til. Har du børn selv, eller har du børn i huset ofte, så kan en fodboldbane også være et kæmpe hit for dem. Læs med her.

En stor græsplæne kræver selvfølgelig en del pleje for at den får de optimale vilkår samt udseende. Det er for eksempel vigtigt at gøde græsplænen med plænegødning. Gødning er blandt andet med til at modvirke, at der kommer mos på plænen. Det er også godt for vedligeholdelsen og gør at plænen er pænere og mere modstandsdygtig.

Hvornår skal plænen gødes?

Den såkaldte NPK-gødning, som du kan købe hos havehandel.dk, skal benyttes i cirka april, når sæsonen for vækst begynder i forhold til meget af naturen. NPK-gødning skal bruges cirka to til tre gange over sommeren og der skal altså bruges lidt, men ofte af denne slags gødning.

Hvis man med den kunstgødning eller Topdressing så skal man bruge det i april/maj måned eller i august/september. Her er det kun nødvendigt at gøre en enkelt gang i sæsonen. Dette er fordi, at det er organisk gødning.

Når du så skal finde ud af, hvad der er bedst af gødning, så er det bedste valg den organiske gødning, altså det, som hedder plænedress. Man skal dog være opmærksom på, at det kan koste mere og være sværere at anlægge på plænen. Det er altid en god idé at sætte sig ind i, hvad man skal vælge af gødning og, hvordan man skal bruge det korrekt. Læs mere på havehandel.dk.

Lav din egen fodboldbane

For fodboldfans er der noget helt specielt over at være på et stadion og se en fodboldkamp. Ikke nok med, at der er et sammenhold mellem fansene, så er det en slags kultur som man er en del af. Selvom du måske ikke har plads til at bygge et helt stadium, kan du stadig lave en mindre fodbold bane, alt efter hvor stor en plæne du har.

En hjemmelavet fodboldbane kan være alletiders for dem, som er interesserede. Det kan både være børn og voksne, som kan nyde godt af at spille denne sport hjemme på din grund. Hvis du har en stor familie eller mange bekendte som kommer, kan i få mange timer til at gå med at spille. Skulle du have en kommende sommerfest i vente, som du er vært for, kan du med fordel bruge pladsen til at holde festen på. Et havetelt og plads til at udfolde sig på for både børn og voksne, kan helt sikkert blive en succes.

En hjemmelavet fodboldbane kan også bruges til andre udendørs aktiviteter, for eksempel andre slags sport eller lege. Til en sommerfest eller anden begivenhed, kan banen bruges til mange sjove ting.