Vælg en side

Fodboldrejser

fodboldrejser

Fodboldrejser til England

Der er mange fordele ved at tage på fodboldrejse til England. Det tager kun to timer at flyve til dertil. Manger byer har flere Premier League hold, hvilket betyder gode chancer for at se flere kampe på samme tur. Og så er der pubber på ethvert gadehjørne, hvilket er idéelt når man er på fodboldrejse med gutterne.

Fodboldrejser til Manchester

Der er direkte flyafgange fra København til Manchester hver eneste dag. Envejsbilletter kan købes helt ned 350 kroner for udvalgte afgange. Du kan også vælge at købe hele fodboldrejsen med flybilletter gennem et rejsebureau. Læs mere om dette sidst i guiden.

Det er nemt at komme til centrum fra Manchester lufthavn. Toget tager kun et kvarter til Piccadilly Station, hvorfra du kan gå til de fleste hoteller i centrum. Det er i centrum alt det sjove sker i Manchester.

Du kan gå til Etihad Stadium fra Piccadilly Station på 25 minutter. Der er opsat skilte hele vejen. Du kan også tage sporvognslinje E eller B til stadion. Skal du ind og se Manchester United så tag toget, eller sporvognslinje A eller B.

Læs mere om fodboldrejser til Manchester United.

Fodboldrejser til Liverpool

Der er desværre ingen direkte flyafgange fra Danmark til Liverpool på nuværende tidspunkt. Den billigste løsning er at flyve til Manchester og enten tage toget eller bussen derfra. Det tager kun en time af komme til Liverpool fra Manchester lufthavn, uanset hvilket transportmiddel du vælger.

På kampdage kører der specielle fodboldbusser til stadion. Det gælder både når Liverpool og Everton spiller hjemme. Det er buslinje 917 som kører fra St Johns Lane, lige overfor Lime Street Station. Bussen starter med at køre tre timer inden kampen.

Læs mere om fodboldrejser til Liverpool og på fodboldrejser-liverpool.dk.

Fodboldrejser til London

London har intet mindre end fem Premier League hold i byen. Det betyder at dine chancer for at se flere kampe på samme fodboldrejse er særdeles gode. Der er også muligheder for at se nogle kampe fra de lavere rækker (eksempelvis Fulham, QPR eller Millwall). Det er naturligvis ikke samme kvalitet på banen, men på tribunen kan stemningen være mindst lige så god.

Det er altid muligt at finde billige flybilletter til London. Med fem forskellige lufthavne og et hav af lavprisselskaber, kan du flyve tur/retur for under 500 kroner hvis du er ligeglad med flytiderne. Der er eksprestog til centrale stationer fra alle de store lufthavne. Det er den hurtigste måde at komme ind til byen på.

Hvornår starter billetsalget til kampe i England?

Der er stor forskel på billetsalg i England. Det er op til hver enkelt klub at afgøre hvornår og hvordan de vil sælge deres billetter. Som regel bliver billetterne sat til salg over flere omgange, med prioritering af sæsonkortholdere og medlemmer. Der er ofte også forskel på vilkårene, alt efter hvilken turnering det drejer sig om.

Eksempelvis sælger Manchester United deres Premier League billetter, til den kommende sæson, i juli måned. Her er det kun medlemmer der kan købe billetter. Der gælder særlige regler for topkampene mod Tottenham, Liverpool, Arsenal, Chelsea og City. Her køber man ikke billet, men tilmelder sig et lodtrækningssystem.

Flere klubber benytter sig af lignende lodtrænings- eller prioriteringssystemer, når de tildeler billetter til de store kampe i Premier League og Champions League. Overordnet set tilgodeser alle systemer de mest trofaste og loyale fans. Jo flere kampe du ser, jo bedre er dine chancer for at få billet. Det vil sige man som turist har svært ved at skaffe billet til ét opgør. De mange loyale fans er dog med til at gøre din oplevelse på stadion bedre. Husk på det er dem som skaber stemningen.

Det bedste du kan gøre for selv at skaffe billet til en storkamp i England, er at købe medlemskab til den klub du gerne vil se. Det garanterer ikke at du kan få billet til alle kampe, men det giver dig nogle af de fordele som er beskrevet ovenfor.

Sådan køber du medlemskab i England

Det er nemt at købe medlemskab til en engelsk klub. Det hele foregår online på klubbens egen hjemmeside. Du kan som regel købe forskellige niveauer af medlemskab, men du behøver sjældent det fulde medlemskab for at få forkøbsret på fodboldbilletter. Et ‘light’ medlemskab er rigeligt. Et ‘light’ medlemskab til et tophold i Premier League koster cirka mellem 20 og 30 pund. Tottenham topper listen med en pris på 43 pund.

Sådan køber du fodboldbilletter i England

De officielle billetsalg i England foregår på klubbernes egne hjemmesider. Som nævnt er der forskel på hvornår billetsalget åbner hos de respektive klubber. Udover de store billetsalg som foregår ved starten eller midten af sæsonen, så sælger klubberne løsbilletter i ugerne op til hver kamp. Her sælges fodboldbilletterne som regel også med prioritering. Det betyder eksempelvis at lokale medlemmer først kan købe billet, dernæst lokale fans, så alle medlemmer, og til sidst åbnes salget for alle (hvis der er overskydende billetter). Det åbne salg starter som regel en uge inden kampen, men hold dig orienteret på klubbens hjemmeside. Du skal ikke regne med der er flere billetter tilbage i åbent salg, hvis det er til en topkamp.

Pas på falske billetter

Der er desværre mange falske billetter i omløb til Premier League kampe. Den høje efterspørgsel på billetter tiltrækker mange svindlere. Du skal i særdeleshed passe på hvis du besøger udenlandske sider på nettet. Her er det både firmaer og privatpersoner der påstår at have officielle billetter.

Der er mange historier om folk der er blevet snydt på nettet, og af de billethajer som står foran de fleste stadions i England. Klubberne tager skarpt afstand fra disse sortbørsbilletter, men har svært ved at gøre noget ved problemet. Du skal ikke forvente nogen hjælp fra klubbens side, hvis du har købt en falsk billet og bliver afvist ved indgangen. Undgå at ende i den situation, ved at købe din billet gennem klubben eller et officielt rejsebureau.

Fodboldrejser til Spanien

Spanien er ligesom England et fantastisk sted at tage på fodboldrejse. Der er flere fodboldklubber i den absolutte verdensklasse, og bylivet i Spanien indbyder i allerhøjeste grad til at gå ud og spise, drikke og hygge sig. Og så har Spanien én ting som både englændere og danskere misunder. De har suverænt godt vejr. Fodboldrejsen bliver bare lidt bedre når man kan sidde i 30 grader og t-shirt, mens man drikker sin iskolde sangria.

Fodboldrejser til Barcelona

Du kan flyve til Barcelona på under tre timer. Er du ude i god tid kan du finde envejsbilletter helt ned til et par hundrede kroner. Der er adskillige flyselskaber som flyver direkte fra København, hvilket presser priserne i bund. FC Barcelona er naturligvis byens juvel, men du bør ikke snyde dig selv for en kamp med Espanyol hvis du har muligheden.

Fra lufthavnen kan du tage en bus til ‘Plaçe de Catalunya’ som ligger i centrum. Det er den hurtigste måde at komme ind til byen, og det koster 5,90 euro for en envejsbillet.

Fodboldrejser til Madrid

Der er direkte daglige flyafgange til Madrid fra København. Lidt over tre timer tager turen, og så står du i en af Europas mægtigste fodboldbyer. Intet mindre end fire hold fra hovedstaden spiller i landets bedste række. Det bør være nok til at tilfredsstille selv den mest kræsne fodboldfan.

Santiago Bernabéu ligger lidt nord for centrum. For at komme til stadion skal du tage metrolinje 10 og stå af på Santiago Bernabéu.

Hvornår starter billetsalget i Spanien?

Der er ikke nogen faste regler for hvornår fodboldbilletter bliver sat til salg i Spanien. Klubberne bestemmer nemlig selv hvordan de vil sælge deres billetter.

FC Barcelona sætter (næsten) alle La Liga billetter til salg inden sæsonen starter. Kun Real Madrid kampen kan du ikke kan købe billet til. Her er det udelukkende klubbens medlemmer der kan købe. Hvis de ikke køber alle billetterne bliver de frigivet op til kampen, men det er kun rent teoretisk, for der er aldrig billetter tilbage til El Clásico til ikke-medlemmer. Der gælder samme vilkår for sluspilskampene i Champions League som til El Clásico.

Læs mere om fodboldrejser til Barcelona.

I Real Madrid kan du heller ikke købe billet til topkampene. Det gælder mod Barcelona, Atlético Madrid og til de store Champions League kampe. Her er det kun sæsonkortholdere og medlemmer der kan få billet. Gå til sidste afsnit omkring fodboldrejser gennem rejsebureauer, hvis du gerne vil opleve El Clásico.

Du kan ikke købe medlemskab til Real Madrid og Barcelona

Modsat andre lande, så er det ikke muligt at købe medlemskab til hverken Barcelona eller Real Madrid. Der er flere års venteliste, du skal være under 15 år, og en person i din nærmeste familie skal allerede være medlem af klubben.

Sådan køber du fodboldbilletter i Spanien

Der er flere officielle billetsalg i Spanien. Du kan købe fodboldbilletterne direkte via klubbernes egne hjemmesider. Der er også to billetudbydere i Spanien som samarbejder med mange af klubberne. Det er ticketmaster.es og entradas.com. Her kan du også købe officielle billetter.

Både Real Madrid og Barcelona har et system hvor sæsonkortholdere kan returnere pladser til kampe de ikke gider se. Udbuddet af billetter kan derfor variere meget fra kamp til kamp. Du kan sågar opleve at der er meldt udsolgt til en kamp, og nogle dage senere bliver der så igen solgt billetter. Systemet indebærer at det er muligt at købe billet til de fleste kampe i Spanien. Der er slet ikke samme pres på billetsalget i La Liga, som til eksempelvis Premier League.

Der er naturligvis undtagelser. Som beskrevet er El Clásico sværere end nogen anden kamp at få billet til. Der reelt set kun én mulighed for at få billet til den kamp, det er ved at købe din fodboldrejse gennem et rejsebureau.

Læs mere om fodboldrejser til Real Madrid.

Fodboldrejser med et dansk rejsebureau

Kampbilletten er altid inkluderet når du køber fodboldrejsen hos et rejsebureau. Alle de store fodboldklubber i Europa udbygger deres stadions for at imødekomme den høje efterspørgsel på fodboldbilletter. Fodboldrejser er blevet ekstremt populære, og skal der også være plads til de lokale fans, så kræver det flere sæder på tribunerne. Både i England og Spanien kan udbuddet af fodboldbilletter til de store kampe slet ikke matche den store efterspørgsel. Hvis du ikke har særlige forbindelser er dine muligheder begrænsede. Nogle steder kan et medlemskab give dig en fordel, men det er aldrig en garanti.

Der er én løsning som virker hver gang. Køb din fodboldrejse gennem et rejsebureau og du er sikret din fodboldbillet. Rejsebureauerne har de bedste forbindelser og kan skaffe billetter til selv de mest populære kampe. Prisen på fodboldrejsen vil naturligvis afspejle efterspørgslen på den kamp du vil se, men at overvære El Clásico eller Liverpool vs United er en oplevelse for livet.

Køb fodboldrejsen med forskellige pakker

Du kan vælge forskellige pakkeløsninger når du køber fodboldrejsen gennem et rejsebureau. Den fulde pakkerejse inkluderer både kampbillet, hotelovernatning og flybillet tur/retur. Flyv fra enten København, Hamborg, Aarhus eller Billund.

Når du vælger den fulde pakke, altså en fodboldrejse med fly og hotel, behøver du ikke tænke på andet end at nyde fodboldrejsen sammen med vennerne. Alt efter ordnet for dig og du får den bedste service. Der er god grund til at denne løsning er den mest populære blandt danske fodboldfans.

Billige fodboldrejser

Du kan også selv stå for flybilletterne og blot købe pakkerejsen der inkluderer kampbillet og hotelovernatning. Det kan være en god løsning at vælge denne pakke, hvis du eksempelvis gerne vil forlænge din fodboldrejse med et par dage. Du kan som regel vælge mellem forskellige hotelkategorier, så det er muligt at tilpasse pakkerejsen til ens behov.

Uanset hvilken pakke du vælger, så finder du altid et kæmpe udvalg af rejser til både Spanien, England og andre europæiske lande. Det betyder fremragende muligheder for at finde billige fodboldrejser til lige dit yndlingshold. Det er bare om at vælge drømmekampen og komme afsted. Rigtig god tur.