Vælg en side

Husk at gå til lægen og til din kropsterapeut

16. juli 2021

Husk endelig ikke at tøver med at gå til lægen eller øvrige sundhedsmæssige tjek. Skavanker og små sygdomsmæssige træk vokser sig kun større jo mere tid, der går, inden vi handler og griber ind.

I Parken i København sidder et hovedsæde for en anerkendt og særdeles populær behandlingsmetode i forhold til rygsmerter og øvrige kropssmerter. Stedet uddanner også kropsterapeuter, og har du skavanker i kroppen, du bør få gjort buk med, kan du lære mere om eksperternes alternative tilgang. Lær mere her.
​​

Velfærdssamfund i forhold til sundhed?

Hvor godt og velfungerende velfærdssamfund har vi egentlig? Det er der i den grad delte meninger om. Rigtig mange tænkte, at vi var det lykkeligste land i verden med mest mulig offentlig hjælp og service i forhold til den høje skat, sammenlignet med mange af verdens andre lande, vi betaler. Men det ideelle billede er så blevet ødelagt efter trælse oplevelser indenfor hospitalsverdenen eksempelvis. Uendelig lange ventetider, rykninger af operationer, personale, der ikke har tid til at være nærværende og overordnet mangel på tryghed i visse områder af ens helbreds – eller sygdomsforløb.

Fælles for disse mange menneskers oplevelser her i Danmark, er sjældent end skyld der udelukkende placeres hos en enkelt medarbejder. Og ene den personlige oplevelse med vedkommende. Nej, der er ikke det, det er simpelthen, at det hele går for travlt til, og der er mangler på hænder og midler. Nogle vil mene, det er en selvfølge, og at vi alligevel aldrig vil kunne få det bedre. At der ikke er grund til at klage. Måske pylre. andre mener ikke det bør gå sådan op. At det er for dårligt og bør blive bedre. Og så er der selvfølgelig også et stort antal af mennesker, der kun har glimrende og hjertelige oplevelser med lægeverdenens overordnet. Det er jo en idé at tænke over, hvor man selv står. Ens personlige mening i forhold til spørgsmålet, om vores sundhedsniveau lever op til det velfærdssamfund, vi bidraget økonomisk til og gerne vil have.

Prioriterer sundhed først og fremmest

Rigtig mange vælger at prioriterer arbejdslivet først, og det at livet fortsat kører på skinner, frem for at stoppe op og tage sig af små sundhedsmæssige sygdomstegn og skavanker. Hvorfor kan spørgsmålet lyde. Ofte er det et ønske om ikke at blive nødt til at stoppe alle sine arbejdsopgaver og øvrige aktiviteter. Eller holdningen at det måske går væk af sig selv. Det føles jo ikke så alvorligt endnu. Og så er den tid til lægen eller til kiropraktoren sparet. Nogen mener også, at det kan have noget med stolthed at gøre. Endda en kønsbetinget ting.

Mænd, der ikke kan lide at gå til læge. Eller andre sundhedsmæssigeudbud, men mon ikke det er en lidt nedladende påstand om hankønnet. Det kan kun siges tydeligt og højt nok, at vi bør have en kultur, hvor det er tilladt at smutte til lægen, selv når der er små sygdomstegn og skavanker. De kan nemlig kun vokse sig større, gå hen og blive farlige og alvorlige, som ingen af os jo ønsker, hvis der går for lang tid inden, vi griber ind.