Manchester Uniteds nye juvel: Kan Jadon Sancho tage klubben til nye højder?

21. juli 2021

Jadon Sancho kommer til at booste Manchester Uniteds offensiv i den nye sæson, og i United må de være ovenud tilfredse med deres nye signing.

Jadon Sancho har i mere end et år været rygtet til Manchester United, men det har ikke været nemt at forhandle med Dortmund, der har holdt fast i deres prissætning på den talentfulde englænder. Denne sommer er det endelig lykkedes for Manchester United at hente den engelske landsholdsspiller, og der er store forhåbninger til ham i det nordengelske. Gareth Southgate gav ham ikke mange minutter til årets EM-slutrunde, hvor England som bekendt tabte til Italien i finalen, men når han først får spillet sig til en startplads hos United, kommer landstræneren nok på andre tanker. Sancho har nemlig stor kvalitet, og hans potentiale er enormt.

Hvad kan Jadon Sancho tilbyde

Det var ikke alle der forstod Manchester Uniteds interesse for den talentfulde englænder sidste sommer, da klubben allerede rådede over Mason Greenwood på samme position. Det forventes dog at Sancho kommer til at blive førstevalg i holdets højre side af angrebet.

Den hurtige Mason Greenwood havde ellers en god sidste sæson, hvor han specielt i de afsluttende kampe brillerede med masser af mål. Han er derfor en mand, som der forventes meget af på Old Trafford.

Sancho har bare lige det ekstra niveau, der kan være brug for i Uniteds offensiv. Begge spillere er skarpe foran kassen og lynhurtige. Sancho adskiller sig dog på den måde, at han er mere driblestærk og kreativ end Greenwood. På samme tid er han også bedre til at sætte sine holdkammerater op, så med Sancho kan United-fans være sikre på mål, assist og flotte driblinger. Faktisk ligger han i top 3 i hele Europa for assist, hvis vi zoomer ind på de tre seneste sæsoner. Kun Lionel Messi og Thomas Müller har lavet flere assist end Sancho i den periode, og taget hans alder i betragtning er det altså en særdeles spændende spiller der kommer til United.

Kan blive en god sæson for United

Det kommer derfor også til at have en stor betydning i forhold til de røde djævles titelchancer. Deres offensiv kommer lige pludselig til at se ekstra skræmmende ud. Cavani på toppen, Bruno Fernandes i 10’er-rollen, Rashford til venstre og Sancho til højre kommer med stor sandsynlighed til at give problemer for de fleste hold. Flere fodboldeksperter er derfor begyndt at snakke om United som seriøs kandidat til Premier League-titlen frem mod den nye sæson. Det syn deler de også hos bet365, hvor spil på fodbold er i højsæde. Her giver Manchester United odds 9.00 i Juli på at vinde det engelske mesterskab, og det er derfor kun Liverpool, Chelsea og byrivalerne fra Manchester City, der vurderes at have større chancer.

Mangler konsistens i sit spil

Jadon Sanchos eneste problem er måske at han skal være bedre til at holde niveauet. Sidste sæson var ikke den bedste for englænderen, der måske havde svært ved at motivere sig selv, da transferen til United glippede sidste sommer. Han var derfor tvunget til at blive i Tyskland en ekstra sæson, og her fik han ikke vist sig frem fra sin bedste side. Han formåede dog stadig at score otte Bundesliga-mål mens han også leverede 11 assist.

Manchester United-fans kan altså være godt tilfredse med deres nye indkøb, men de skal måske væbne sig med tålmodighed. Han skal op i gear, før han virkelig leverer, og meget ansvar hviler derfor på Ole Gunnar Solsjkær. Hans rolle bliver at få Sancho tilbage i topform.