Vælg en side

Disse sundhedsmæssige fordele giver massage

2. december 2021

Der er ingen tvivl om, at massage er sundt og har en række sundhedsmæssige fordele, hvilket også er veldokumenteret i flere studier.

Det er desværre kun de færreste der har råd, og tid til at få massage hver eneste uge, hvilket det kræver for at opleve de mange sundhedsmæssige fordele som massage giver. Men der findes en del forskellige massageprodukter, som kan bruges til at give dig selv massage, så du vil opnå disse sundhedsmæssige fordele.

De mest populære massageprodukter er massagepistoler, massagestole, massagepuder, mv. I dette indlæg vil vi komme mere specifikt ind på, hvilken sundhedsmæssige fordele du vil opleve ved at få massage med jævne mellemrum.

Forebyg eller reducer muskelsmerter med massage

Massage er et godt værktøj til at forebygge muskelsmerter, eller reducere muskelsmerter, hvis dine muskler allerede er ømme og stive.

Når musklerne er ømme og stive, så er inflationsniveauet ofte højt i musklerne, og det kan massage både forebygge og reducere, så du undgår ømme og stive muskler.

Derudover giver massage også en øget blodgennemstrømning, hvilket giver hurtigere muskelrestitution, så dine muskler hurtigere kan performe 100% igen, efter de har været hårdt belastet.

Reducerer stress, depression og angst med massage

Der er mange mennesker der lever med stress, depression og angst, men det kan reduceres med massage med jævne mellemrum.

Massage har den egenskab at det bidrager med ro og afslapning, hvilket resulterer i at kroppens stresshormon kortisol bliver minimeret. Derudover bidrager massage også med forøgelse af hormonerne dopamin og serotin, som har vist sig at have en god effekt på stress, depression og angst.

Massage forebygger og afhjælper højt blodtryk

Flere studier har vist, at massagebehandlinger kan give et lavere blodtryk, hvilket også hænger sammen med at massage reducere stresshormonet kortisol i kroppen.

Derudover bidrager afslapning også ofte med at reducere blodtrykket, da du ofte er mere afslappet når du slapper af. Så hvis du har problemer med dårligt blodtryk, så kan du med fordel prøve at reducere det med massage.

Men når det så er sagt, så er det vigtigt, at du går til lægen og i samråd med lægen får styr på det høje blodtryk, da massage måske ikke er nok til at få dit blodtryk ned til et normalt niveau.

Bedre immunforsvar med massage

Stress har en negativ indvirkning på vores kroppe, og det har også en stor indflydelse på vores immunforsvar.

De fleste der har været meget stresset, har også oplevet, at de nemmere blive syge i den stresset periode, hvor man slet ikke har tid til at være syg. Som vi også har nævnt tidligere, så har massage en positiv effekt på folk der er stresset, og det betyder også dit immunforsvar bliver bedre, hvis du får massage der holder stress på afstand.