Vælg en side

Vild med idræt? Så tag en idrætslærer uddannelse

28. april 2022

De fleste kender til den tilfredsstillelse, som man får, når man har dyrket en eller anden form for motion.

Det kan være fodbold, løb, et slag tennis eller badminton, bare en eller anden form for motion. Man føler sig stolt og dygtig over at have gennemført. Årsagen hertil er blandt andet, at motion og bevægelse frigiver dopamin og aktiverer vores belønningscenter. At dyrke sport og vinde konkurrencer frigiver også dopamin, og de fleste kender sikkert til glæden og jublen, når man har vundet en fodboldkamp eller tennismatch. Hvilket alt sammen er rigtig godt for sjælen. Herudover er der selvfølgelig alle de mange helbredsmæssige fordele ved at dyrke idræt. Nogle mennesker er så bidt af motion, idræt og sport, og den glæde det giver, at de slet ikke kan leve uden. Hører du til denne type, skulle du måske gøre din passion til din levevej og tage en idrætslærer uddannelse.

Hvad får du med en idrætslærer uddannelse?

Med en idrætslærer uddannelse får du værktøjerne og redskaberne til at sætte dig i stand til at gøre en forskel for andre gennem sport og idræt. Det er ikke kun det tekniske, der arbejdes med, du lærer nemlig også om inklusion, og om at skabe rammerne for gode oplevelser. Ligesom du også lærer at formidle din viden om kropslige og bevægelsesmæssige fagområder til praktik. Herudover understøttes det høje faglige niveau af et godt fællesskab.

Du får en masse nye venner med samme drive og passion som dig, og venskaber for livet. Du kan desuden uddanne dig indenfor forskellige specialer, som for eksempel idræt eller friluftsliv. Uddannelsen varer 10 måneder, og du lærer at undervise og formidle inden for en bred vifte af idræts- og friluftslivsgrene. Uddannelsen er SU berettiget, og foruden din almindelige SU modtager du også et ekstra SU tillæg det år, som uddannelsen varer.

Hvor kan jeg bruge uddannelsen?

Vælger du at tage uddannelsen som idrætslærer, er det selvfølgelig en forudsætning, at du har en god fysik, ligesom det også er væsentligt, at du kan lide at bevæge dig. Ligesom du skal være glad for at dyrke mange forskellige sportsgrene. Herudover er det også en fordel, at du er en god formidler af din viden.

Med idrætslæreruddannelsen kan du undervise mennesker i alle aldre og på alle niveauer.Med denne uddannelse i bagagen kan du finde beskæftigelse og søge jobs mange forskellige steder. Det kan for eksempel være på folkeskoler, højskoler og efterskoler, gymnasier eller universiteter.