Vælg en side

Sådan klæder du dig på til udendørstræning om vinteren

19. oktober 2022

Når det bliver koldere og mørkere udenfor, kan det være svært at motivere sig til at spille fodbold udendørs. Men med den rette indsats, kan du sagtens holde træningen ved lige henover de kolde måneder.

Bliv klar til vintertræningen med denne guide. At klæde sig på i lag er nøglen til at holde sig komfortabel, når man træner i koldt vejr. Du bør klæde dig selv i tre forskellige lag: baselayer, midlayer og shelllayer

Baselayer

Baselayer er grundlaget for et godt tøj i koldt vejr, og det spiller en vigtig rolle for at holde kroppen varm. Baselayer er typisk lavet af et syntetisk materiale, der transporterer fugt væk fra huden og hjælper med at holde kroppen tør. Denne type stof er også meget let, hvilket gør det ideelt til brug i sportstøj. Derudover er baselayer-stoffet ofte behandlet med en særlig belægning, der hjælper med at reflektere kropsvarmen, hvilket yderligere forbedrer dets evne til at holde dig varm.

Når du vælger et baselayer til vintertræning, er det vigtigt at vælge en beklædningsgenstand, der sidder godt fast mod huden. Dette vil være med til at sikre, at baselayeret kan gøre sit arbejde ordentligt og forhindre, at kropsvarmen slipper ud.

Midlayer

Et midlayer er et stykke tøj, der går mellem dit baselayer og dit shelllayer. Det er typisk lavet af et materiale, der hjælper med at isolere og fjerne fugt. Dette kan omfatte ting som fleece eller uld. Et mellemlag er vigtigt til træning om vinteren, fordi det er med til at holde varmen tæt på kroppen og holde dig varm uden at gøre dig for varm og svedig.

Det er vigtigt at vælge et mellemlag, der sidder godt og er behageligt at bevæge sig i. Du skal også sørge for, at det er nemt at tage af og på, så du kan tilpasse det efter behov afhængigt af temperaturen og dit aktivitetsniveau. Med det rigtige mellemlag vil du kunne træne udendørs hele vinteren igennem!

Shelllayer

Shelllayer er det ydre lag der skal beskytte dig mod naturens elementer. Det er typisk lavet af et vand- og vindtæt materiale og kan bæres over andre lag tøj. Shelllaget hjælper med at holde kroppen varm og tør, og det kan også hjælpe med at forhindre skrammer og irritation. Når du vælger et shelllayer, er det vigtigt at vælge et, der passer til den aktivitet, du skal foretage.

Der findes nemlig forskellige shelllayers til løb, fodbold og så videre. Derudover er det vigtigt at vælge et shelllayer, der sidder godt og er behageligt at have på. Ellers vil du være ineffektiv i din træning.

Hovedbeklædning og handsker

Hovedbeklædning og handsker er desuden meget vigtige, når man træner udendørs i koldt vejr. Man bør have en hue eller pandeband med pels eller fleece på, så hovedet ikke bliver koldt. Man bør have handsker af et tyndt materiale, der isolerer mod kulden.