Vælg en side

Kampoptakt til Chelsea vs Fulham

1. februar 2023

Den engelske Premier League er godt i gang og vi har nu rundet det magiske nytår, som netop markerer, at sæsonen nu er knækket.

Vi er præcist halvvejs igennem turneringen, og 22. runde indledes med slaget mellem Chelsea og Fulham på Stamford Bridge i London. Indtil videre har oprykkerne fra Fulham overrasket alt og alle med godt spil og solide resultater, der har bragt dem op på en flot 7. plads. Anderledes står det til for sidste sæsons bronzevindere fra Chelsea, der lige nu frister en tilværelse i midten af rækken. I denne optakt tager vi pulsen på de to mandskaber forud for opgøret og kigger på stats og anden relevant info.

Lokalopgør med garanteret spænding og dramatik

Chelsea – Fulham er ikke bare et hvilket som helst opgør i Premier League. Der er tale om et vaskeægte London-derby, med alt hvad det indebærer. Ingen vil tabe ansigt og alle vil kæmpe for at opretholde den lokale ære. Som alle andre store derbyer vil Chelsea – Fulham også være dækket ind af et væld af oddsmarkeder på Mr Green Betting. Her vil man kunne dykke ned i et væld af kampodds og specials, der naturligvis udbydes både pre-game og i live odds format.

Hjemmeformen på Stamford Bridge svigter

En af de største samtaleemner i Chelsea i indeværende sæson er formen hjemme på Stamford Bridge. Stamford Bridge skal være en bastion og har faktisk også været det i mange år for Chelsea. Men selvom man i indeværende sæson har hevet 5 sejre hjem i de indtil videre 9 hjemmekampe, halter hjemmebaneformen dog alligevel. Det er allerede blevet til 2 nederlag i egen hule i de første 9 hjemmekampe, hvilket står i skærende kontrast til sidste sæson. Her indkasserede Chelsea sølle 3 nederlag i sine i alt 19 hjemmekampe over en hel sæson. Den kvote har Chelsea nu næsten allerede opbrugt, og man er ikke engang halvvejs igennem sine hjemmekampe i indeværende sæson. Chelsea har derfor stort fokus på at få skabt ro og ballast på Stamford Bridge i fredagens hjemmekamp.

Skader plager stadig Chelsea

Hvis der er en ting, der i den grad har forvoldt Chelsea problemer i indeværende sæson, er det skader. Og det er desværre stadig problemet forud for den kommende kamp mod Fulham. Der er således op mod 9 spillere på lazarettet til weekenden. Man forventer fortsat at må se bort fra spillere som Mendy, Kanté, Pulisic, Sterling, James og Borja. Og udover de mange skader er der nu også føjet endnu et fravær til listen: Den nye offensive stjerne-signing João Felix må se med fra tribunerne, da han fik rødt kort i sidste runde, og derfor sidder han over med karantæne. Problemet for Chelsea er, at man ikke rigtigt har haft så stort et budget som eksempelvis Newcastles til at købe nye spillere og erstatte de skadede hen over vinter-transfervinduet.

Fulham er næsten fuldtallige

Hvor Chelsea kæmper en ulige kamp med et hav af skader og nu også en karantæne, så har Fulham på ingen måde problemer på den front. Fulham må kun undvære sin congolesiske midt Neeskens Kebano, men kan ellers stille i absolut stærkeste opstilling. Det bør betyde, at træner Marco Silva holder fast i sin normale start-11’er til fredagens vigtige kamp om at spille sig endnu tættere den europæiske zone i Premier League-toppen.

Chelsea møder velforberedte og veludhvilede op

Chelsea kan give fuldt fokus mentalt såvel som fysisk på fredagens vigtige hjemmekamp. Man har således haft over 10 dages forberedelse, da man ikke har spillet siden 0-0 kampen ude mod Liverpool på Anfield Road den 21. januar. Der er derfor mulighed for maksimalt fokus til opgøret. Fulham kan ikke helt prale med samme fokus og forberedelse. Marco Silvas tropper har således været i ilden i FA Cuppen fem dage forinden og har nu skullet sadle om ovenpå pokalkampen.

Der forventes mål

Statistik er ikke altid lige brugbart som parameter for at regne resultater ud, men når der til gengæld er en klar rød tråd igennem flere års statistik, skal det alligevel nævnes. Chelsea og Fulham har mødtes adskillige gange i årene, men ens for stort set alle opgør har været, at der er blevet scoret mål. I de seneste 28 indbyrdes Premier League-opgør mellem de to London-hold har hele 25 involveret en eller flere scoringer. Kun 3 af de 28 kampe er tidligere endt i et målløst remis.

Chelsea skal have kickstartet sidste sæsonhalvdel

Der er tydeligvis mere på spil end blot den lokale ære. Opgøret tjener især som en slags kickstarter for Chelsea, der i den grad skal have rettet op på resultaterne, så de kan spille sig tilbage i toppen af Premier League og Champions League-zonen. For Fulham er der på sin vis meget lidt at tabe og ekstremt meget af vinde. Man ligger her på lur og kan lade Chelsea om at jagte sejren, mens man selv kan slå kontra og formodentligt lukrere på Chelseas øget nervøsitet i takt med, at hjemmebanescoringerne udebliver. Det bliver uden tvivl et spændende London-derby. Måske en af de mere spændende mellem de to i længere tid.