Vælg en side

Miniguide: Se fodbold på tv-kanaler eller via streamingtjenester

5. april 2023

Vil du gerne se med, når den fodboldklub, du er fan af, spiller, så skal du enten have de rette TV-kanaler eller streamingtjenester.

Er du stor fan af fodbold, og derfor gerne vil se så mange kampe som muligt, kræver det enten en stor TV-pakke eller flere streamingtjenester.

Hvor kan jeg se Champions League og Europa League?

Vil du være sikker på, at du kan følge med i alle kampe, når der spilles Champions League og Europa League, skal du beslutte, om det skal være via en TV-pakke eller streamingtjenester. Er det sidstnævnte, du foretrækker, skal du abonnere på TV 2 Play og Viaplay.

Ønsker du derimod at se med, når de sendes i TV’et, skal du have en pakke med både TV3+ og TV3 Sport for at kunne se Champions League. Vil du også følge med, når der spilles kampe i Europa League, kræver det, at din TV-pakke indeholder TV 2 Sport og TV 2 Sport X.

Hvor kan jeg se Superligaen?

Kan du godt lide dansk fodbold, og vil du gerne følge med i Superligaen, kræver det, at du har en håndfuld fodboldkanaler. Det skyldes, at rettighederne til kampene er fordelt mellem Viasat og Discovery. Derfor er der også forskel på, hvor kampene vises uge for uge.

De kampe, som Viasat har rettighederne til, kan du finde på TV3 Sport og TV3+. De kampe, som Discovery har sikret sig rettighederne til, vises typisk på Canal 9 og Eurosport 2. Vil du have streamingtjenester i stedet, skal du abonnere på Viaplay og Discovery+.

Hvor ser jeg Premier League, La Liga og Bundesligaen?

Blandt de personer, der følger med, når der vises fodbold i TV, er der stor forskel på, hvilken eller hvilke ligaer, de foretrækker at følge med i. Premier League er dog den mest populære, hvorfor rigtig mange er interesserede i at kunne se kampe fra den engelske liga.

Er det også tilfældet for dig, er det vigtigt, at du har en TV-pakke med TV3+ og TV3 Sport. Det er nemlig på disse kanaler, at størstedelen af kampene i Premier League vises. Sommetider hænder det, at en eller flere kampe vises på kanalen TV3 Max.

Hertil giver disse kanaler også adgang til fem eller seks af de ni kampe, der hver runde spilles i Bundesligaen.
Er du mere til den spanske liga, der også er populær blandt de danske seere, hvor især kampe med FC Barcelona og Real Madrid trækker mange seere til, skal du have TV 2’s kanaler. Det varierer, hvor kampene vises, men ofte bliver de sendt på TV 2 Sport X.

Mange landskampe vises på TV 2 og DR

En stor del af de kampe, der bliver spillet af det danske landshold, sendes naturligvis i TV. I de fleste tilfælde vises kampene på DR eller TV 2, hvorfor man kan være heldig, at man ikke behøver at betale for en TV-pakke eller en streamingtjeneste, for at se dem.

DR har alle nemlig adgang til via DRTV, hvorfor disse kampe kan ses gratis. Dog er det ikke altid, at det er DR, der har fået rettighederne til at vise kampen. I nogle tilfælde havner de hos TV 2, der viser kampen på deres primære kanal – og ikke på en af deres sportskanaler.

Find ud af, om du vil have tv-pakke eller streamingtjenester

Er du stor fan af fodbold, og vil du gerne kunne se med, når kampene spilles, skal du gøre op med dig selv, om du vil have en tv-pakke eller en streamingtjeneste.

Vælger du sidstnævnte, skal du dog være opmærksom på, at du sjældent kan nøjes med én tjeneste. Det skyldes, at rettighederne til de forskellige kampe er spredt hos forskellige udbydere.