Vælg en side

Sådan laver du et godt fodboldtræner CV

4. april 2023

Hvis du arbejder som fodboldtræner, så kan det både være, at det er det, som du lever af, men det er højst sandsynligt noget, du arbejder med ved siden af et andet job.

Rigtig mange fodboldforeninger er drevet af frivillige, herunder frivillige der vil træne de unge og børn i fodbold.

Lige meget om du lever af det, får betaling eller ej, så kan det være, at du står over for at vil søge en stilling som fodboldtræner. I den forbindelse er det vigtigt, at du laver et godt CV, der viser i grove træk, hvad du kan som menneske, og ikke mindst hvad du kan som træner.

Som fodboldtræner skal du både have dine træner egenskaber men også de personlige egenskaber i orden. Du skal ligesom fungere som lederen på et hold, og dine spillere skal kunne stole på dig. Derudover skal du være god til at kommunikere og træffe beslutninger, selvom alle ikke er lige glade for beslutningen.

Hvad skal et CV indeholde, når man arbejder som fodboldtræner?

Et CV skal indeholde en masse basale ting omkring dig, din erfaring og tidligere uddannelser. DBU har eksempelvis en træneruddannelse, og hvis du har været så god og heldig at tage den, så er det en god ide, at den fremgår af CV’et. Det beviser, at du har helt styr på alt det grundlæggende, og det kan være en stor fordel for en ny klub.

Derudover så kan det være, at du ved siden at træne livet også har arbejdet med noget andet, der har været med til at give dig kompetencer, som du alligevel godt kan bruge som træner.

Noget af det bedste at kunne skrive på sit CV er, hvis du har erfaring med et tidligere trænerjob fra en anden klub. Det er noget, som mange arbejdsgivere godt kan lide, for så kender du meget til selve jobbet og har selv udført det i praksis. Det sammen med en eventuel uddannelse som træner giver dig en meget stærk profil.

Udover at du skal skrive al relevant uddannelse og relevant erhvervserfaring på, så er det også vigtigt, at du skriver hele basale oplysninger om dig selv. Du bør altid skrive dit navn på, dit telefonnummer og din e mail adresse på. Det er helt basalt, så klubben kan kontakte dig for at høre mere og eventuelt tage dig ind til en samtale.

Det kan godt være, at du sidder og tænker, at du ikke har relevant erfaring for jobbet, så kan du lige tænke lidt igen. I trænerjobbet skal du kunne meget andet end at kunne reglerne i fodbold, sætte et hold og fikse en strategi. Det kan være, at du alligevel har noget erfaring fra et job, som godt kan overføres til jobbet som fodboldtræner.

Lav et nemt CV med et flot layout

Det kan være nemt bare at ty til den nemme løsning og lavet CV’et i Word eller i et andet tekstdokument. Det kan du også sagtens, men så vil CV’et højst sandsynligt ikke skille sig særlig meget ud fra de andre, der også søger jobbet som fodboldtræner.

Derfor kan du give dig selv en fordel at bruge de bedste online CV skabeloner. Det er virkelig simpelt, og det er en nem måde for dig at lave et CV, der først og fremmest har et godt indhold men også fanger opmærksomheden på en god måde.

Det er super nemt for dig, hvis du bruger sådan en CV skabelon. Så skal du nemlig bare sørge for selv at udfylde det med alle de relevante oplysninger. Det skal du gøre lige meget, om du bruger en skabelon eller ej. Her får du bare et flottere CV end normalt.

Det at CV’et ser lidt bedre ud med nogle gode farver og et flot layout gør det også nemmere for klubben at læse. Samtidig med det skiller du dig ud, hvilket altid er god ide ide, når man søger et job.