Vælg en side

De største Formel 1-nyheder gennem tiden

3. juli 2023

Formel 1 er rig på mindeværdige øjeblikke, der har formet sportens historie. Her er en liste over de ti største Formel 1 nyheder gennem tiden.

Niki Lauda og James Hunt – 1976

Niki Laudas utrolige comeback efter hans nær dødelige ulykke på Nürburgring og hans konkurrence med James Hunt i 1976-sæsonen er gået ned i historien som et af Formel 1’s mest dramatiske øjeblikke. Den sidste mesterskabskamp blev afgjort under regnen i Japan, hvor Lauda valgte at trække sig tilbage af sikkerhedsmæssige årsager, hvilket resulterede i Hunts mesterskab.

Ayrton Sennas første Monaco Grand Prix – 1984

I sin debutsæson viste Ayrton Senna sit talent ved at styre sin underlegne Toleman til en andenplads i Monaco Grand Prix, næsten udfordrende Alain Prost for sejren i løbets regnfulde forhold.

Senna vs Prost – 1988 og 1989

Rivaliseringen mellem Senna og Prost nåede sit højdepunkt i disse to sæsoner. I 1988 vandt Senna sit første mesterskab i en intens kamp mod Prost. I 1989 kolliderede de to på Suzuka, og Prost vandt mesterskabet, hvilket intensiverede deres allerede bittere rivalisering.

Schumachers 7. mesterskab – 2004

Michael Schumacher cementerede sin status som en af de største kørere nogensinde ved at vinde sit syvende mesterskab i 2004, hvilket gjorde ham til den mest succesfulde kører i Formel 1’s historie på det tidspunkt.

Lewis Hamiltons første mesterskab – 2008

Hamiltons første mesterskab i 2008 blev afgjort på dramatisk vis i det sidste løb i Brasilien. Hamilton sikrede sig mesterskabet ved at overhale Timo Glock på sidste omgang og endte på den nødvendige femteplads.

Jules Bianchis ulykke – 2014

Den tragiske ulykke, der førte til Jules Bianchis død, var en mørk dag for Formel 1. Det førte til betydelige forbedringer i sikkerhedsprotokollerne i sporten.

Introduktionen af hybridmotorer – 2014

Indførelsen af hybridmotorer i 2014 markerede en milepæl for Formel 1’s bestræbelser på at være mere miljøvenlig og avanceret teknologisk.

Max Verstappens debutsejr – 2016

Da Max Verstappen vandt det spanske Grand Prix i 2016 blev han den yngste vinder af et Formel 1 løb nogensinde, hvilket skabte en ny generation af unge talenter i sporten.

Brawn GP’s utrolige sæson – 2009

Efter at være opstået fra asken af Honda Racing F1 Team, der trak sig ud af sporten i 2008, chokerede Brawn GP Formel 1-verdenen ved at vinde mesterskabet i deres første og eneste sæson. Med Jenson Button bag rattet og Ross Brawn ved roret, blev dette team et symbol på underdog-sejren.

Lewis Hamilton tangerer Michael Schumachers rekord – 2020

Lewis Hamilton har gjort et uudsletteligt indtryk på Formel 1, og hans mesterskab i 2020 markerede en vigtig milepæl. Hamilton vandt sit syvende verdensmesterskab, hvilket matchede Michael Schumachers rekord for flest mesterskaber vundet. Dette cementerede hans plads som en af de største kørere i sportens historie.

Alle disse begivenheder har bidraget til at forme Formel 1 og har efterladt uforglemmelige indtryk i hjertet af sportens fans. Fra intens rivalisering og utrolige comebacks til tragiske ulykker og teknologiske fremskridt, er disse øjeblikke blevet en del af Formel 1’s rige historie. De er en påmindelse om sportens evne til at levere drama, spænding, tragedie og triumf, som fortsætter med at holde fans over hele verden på kanten af deres sæder.