Vælg en side

De 4 bedste fodbolddokumentarer: Dem skal du se

21. august 2023

Vi har fundet fire særdeles fremragende fodbolddokumentarer, som fodboldfans bare skal se.

I disse bag-om-scenerne fodbolddokumentarer får fodboldfans en chance for at se personlighederne bag spillerne, som de følger til dagligt, ligesom de giver et bedre indblik i hverdagen for de professionelle fodboldspillere.

All or Nothing: Manchester City (2018)

Hvis du nogensinde har tænkt over hvad Pep Guardiola fortæller hans spillere i omklædningsrummet, eller hvordan spillerne er uden for banen. Så skal du se Amazons spektakulære dokumentar omkring Manchester Citys rekordslående 2017/18 sæson.

I serien følger man igennem otte afsnit Guardiola og hans tropper kæmpe sig til toppen i en sæson, der skulle vise sig at blive en af de mest succesfulde i klubbens historie. Her får man at se holdets store op- og nedture sæsonen igennem tæt på, og i afsnittene kommer man helt ind i omklædningsrummet, hvor en masse underholdende og afslørende øjeblikke venter.

Matchday (2019)

’Matchday’ er instrueret af den amerikanske skuespiller John Malkovich, og giver fodboldfans muligheden for at komme helt tæt på Barca-spillerne i 2018-19 sæsonen, hvor man igennem otte afsnit følger holdet dagene før, under og efter kampene. Her bliver man ligesom i Manchester City dokumentaren taget igennem sæsonens ups and downs. Nogen af højdepunkterne var da holdet slog Real Madrid to gange, mens nederlaget til Liverpool i Champions League semifinalen, kastede klubben ned i et sort hul.

Den aften var Barca nemlig storfavoritter til at spille sig i Champions League finalen efter at have vundet det første opgør på Camp Nou med 3-0. På trods af Liverpools styrke på Anfield, lå det derfor lige til venstrebenet for Barca, der spottede en Champions League finale mod Tottenham i horisonten.

Bookmakerne der tilbyder spil på stort set alle typer sport og kampe og giver muligheden for at spille på sejr til en af holdene, lave multivæddemål eller Live betting, forudser ofte Barcelona til succes i ligaen og sætter deres odds ud fra sandsynligheden for et givent udfald baseret på Barcas form og tidligere kampe, hvilket gør at Barca ofte ses til at ville gå videre. Sådan skulle det dog ikke gå den gang, da catalanerne i stedet måtte sande et smerteligt nederlag 4-0 nederlag på Anfield.

Dokumentaren er et must see for Barca-fans, og egentlig også for fodboldfans generelt, da man kommer helt tæt på livet inden for murene på Camp Nou.

Sunderland ’Til I Die (2018)

Netflix tilbyder også mange gode fodbolddokumentarer. En af dem er Sunderland ’Til I Die’, der følger den engelske fodboldklub Sunderlands triste nedrykningskamp til Englands tredjebedste række, League One. Det er en meget følelsesladet serie, der skildrer livet i og omkring en fodboldklub som Sunderland, der længe har været i problemer, men trods alt stadig har støtten fra fansene.

Apache: The life of Carlos Tevez (2019)

Leder du efter en dokumentar, der går lidt mere i dybden omkring hele samfundet omkring fodbold, kan Netflix’s ’Apache: The Life of Carlos Tevez’ være et rigtigt godt bud. Serien forløber også over otte afsnit og her bliver man taget igennem Carlos Tevez’ liv lige fra hans opvækst i Buenos Aires hårdeste slumkvarter Fuerte Apache til hans vej ind i den professionelle fodboldverden.

Serien sætter tingene i perspektiv og man fornemmer virkelig, hvordan livet har været for Tevez og andre mennesker der den dag i dag lever i Sydamerikas slumkvarterer. En yderst spændende serie, der kan anbefales til alle der har bare den mindste interesse i fodbold.