Vælg en side

Dette kan du gøre for at opretholde en god væskebalance

30. november 2023

Når du spiller fodbold, er der mange ting at holde styr på. For at kunne præstere på banen skal du være hydreret og have fyldt energitanken.

Det betyder, at du både skal sørge for at drikke og spise forud for kampen. Mange begår den fejltagelse, at de ikke spiser forud for en kamp, fordi de er bange for at føle sig for tunge. Det er en fejl, da det ofte også betyder mindre energi. Det er dog ikke nok, at du spiser. Det er mindst lige så vigtigt at drikke, så du kan opretholde en god væskebalance.

Drik godt med vand

Det er meget vigtigt, at du har fokus på at holde dig hydreret, når du dyrker sport. Derfor er det også tilfældet, når du spiller fodbold. For at undgå at blive dehydreret under kampen, skal du derfor have indtaget en fornuftig mængde vand forud for den.

Ligeledes er det også vigtigt, at du drikker godt med vand under kampen. Hvis du får mulighed for at tage en kort drikkepause, skal du derfor benytte dig af den. Ligeledes er det også vigtigt, at du udnytter halvlegen til at drikke godt med vand.

Overvej sportsdrik med elektrolytter

Det anbefales også at drikke sportsdrik med elektrolytter, da det er afgørende for at kunne opretholde en god hydrering. De hjælper med at balancere væskeniveauet i kroppen, ligesom det også sikrer, at alle dine celler fungerer korrekt.

Når du sveder, er det ikke kun vand, du udskiller – det er også elektrolytter. Derfor er det vigtigt at få tanket op på begge dele, når du spiller fodbold. Kostmagasinet har skrevet om elektrolytter, hvis du vil vide mere om det. Ligeledes kan du også læse mere om de produkter, der indeholder elektrolytter.

Mange tror, at det er nok med vand

Langt de fleste er klar over, at det er vigtigt at drikke vand, når man dyrker sport. Det er en god idé at opretholde sin hydrering, så man kan præstere i alle 90 minutter plus det løse. Det er dog langt fra alle, der er klar over, at det også er vigtigt at indtage elektrolytter.

Elektrolytter kan du indtage på flere måder. Du kan f.eks. købe pulver, som du selv kan blande op med vand. Du kan også finde færdige drikke, som du kan købe, og derfor er nemme at have med. Dog er det værd at nævne, at det på den lange bane er billigere med pulver.