Vælg en side

Se fodbold sikkert: Ulovlige streamingsider kan være styret af svindlere

21. november 2023

Du kender det sikkert selv. Især hvis du er en af de mange danskere, der elsker fodbold.

FC København eller et andet af dine yndlingshold skal spille Champions League kamp. Du vil gerne se det, men har hverken stor TV-pakke eller råd til at abonnere på en af de dyre sport-streamingtjenester. Hvad gør man så? Man googler febrilsk på nettet og finder en hjemmeside, der viser kampen og en lang række andre store Champions League kampe. Og endda helt gratis.

Mange har prøvet tricket med at finde frem til en ulovlig streamingside, der viser store og vigtige fodboldkampe uden betaling. Men er det nu klogt at streame fra disse platforme? Hvilke farer kan der lure, og hvad gør man i så fald for at beskytte sig bedre? Det ser vi på her i denne artikel.

Beskyt dig online uanset hvad

Vi kan lige så godt slå det fast med det samme: Uanset om man ser fodbold fra ulovlige streamingsider eller blot surfer på officielle hjemmesider, så gør man klogt i at benytte en VPN. En VPN krypterer al data, der sendes og modtages på din enhed eller computer, og sørger dermed for at gøre alt ulæseligt for en tredjepart. Selv din IP-adresse vil være skjult, således at du ikke længere kan spores rent geografisk. Du kan selv lave en ‘Hvad er min IP-adresse’ test og se, hvor nemt det er at trække oplysninger ud om din geografiske placering. Med en VPN vil ingen kunne spore dig – heller ikke svindlere, der gemmer sig bag en streamingside med tillokkende fodboldkampe.

Ulovlige streamingplatforme kan være proppet med malware

Det er ikke alle ulovlige hjemmesider, der nødvendigvis gemmer på malware eller svindlere. Men nogle gør, og derfor bør man være ekstra varsom, når man færdes på uofficielle hjemmesider. Man ved aldrig, om netop den streamingplatform man lige har fundet, er den, der huser grimme oplevelser i form af virus eller malware. Du kan i hvert fald være sikker på, at siden bombarderer dig med pop op-reklamer. De er ikke blot irriterende, de kan også huse malware og spyware, som kan trænge ind i din enhed, hvis du kommer til at klikke på dem.

Fodbold er et fantastisk lokkemiddel

Der er en grund til, at svindlere netop bruger fodbold som lokkemiddel. For det første er fodbold en af verdens mest populære sportsgrene, så der er rigtigt mange, der gerne vil se de respektive kampe. For det andet er det utroligt dyrt at se fodbold i dag, da rettighederne ejes af store medieselskaber, som kræver månedlige abonnementer af sine brugere. Disse abonnementer kan nemt løbe op i flere hundrede kroner om måneden, så det er en dyr affære at skulle se topfodbold i dag. Efterspørgslen efter gratis eller billig streaming er derfor stor, og netop det faktum udnytter onlinesvindlere til blandt andet at skabe ulovlige streamingsider, som kan indeholde virus og malware.

Sådan ser du fodbold uden at komme i problemer

Den sikreste måde at se fodbold online er ved at holde sig til officielle hjemmesider og udbydere. Det vil sige, at man bør benytte de legitime tjenester og vige langt udenom enhver form for ulovlig streamingplatform. Hvis man ikke ønsker at abonnere på store tv-kanaler som TV2 Play eller Viasat, kan man også se fodbold på nogle af de officielle ligahjemmesider rundt om i verden.

F.eks. har den bedste amerikanske række, MLS, sin egen platform med live stream. Det samme gør sig gældende for eksempelvis den næstbedste række i Spanien, mens man kan se mange danske pokalkampe gratis via pokalturneringens officielle hjemmeside. At holde sig til officielle udbydere sikrer ikke blot en stabil og optimal streaming, du undgår også at blive offer for en ond virus eller malware, der i sidste ende kan komme til at koste dig endnu mere end prisen på et TV-abonnement.

Gode råd, hvis du allerede er blevet offer for en ulovlig streaming-side

Skulle uheldet allerede have været ude, og du har trykket på et inficeret link på en ulovlig streamingside, så kræver det handling med det samme. Luk hjemmesiden ned i en fart og tryk ikke på eventuelle bannere eller hængende pop up reklamer. Kør en virus- og malwarescanning og tjek problemets omfang. Fjern virussen og skift for en sikkerheds skyld dine adgangskoder. Indrapporter også gerne problemet til myndighederne, så man kan få slået ned på den ondsindede aktivitet.