Kom tør frem til din sport

14. februar 2024

Har du udendørstræning det meste af året?

Hvis du cykler til og fra for eksempel fodboldtræning, er det ærgerligt, hvis man når at blive gennemblødt allerede på vejen – og med det danske vejr, der kan være temmelig omskifteligt, er det desværre en relativt stor risiko, hvis man er på cykel eller gåben. En paraply kan tage meget, for dig der går, men lige så snart der er den mindste smule vind, hjælper den ikke meget.

I stedet kan det være, du skal prøve at investere i et par gode regnbukser, så du kan holde vandet ude, til du er fremme. Du risikerer måske stadig at blive våd i løbet af din træning, men så længe du starter op med tørt tøj, har du et rigtig godt udgangspunkt. Du kan finde godt regntøj lige her: regnbukser herre.

Skræddersyet til cykelturen

Hader du, når der løber vand ned ad regnbukserne og direkte ned i dine sko? Måske du faktisk har et par vandtætte sko på fødderne, men hvad hjælper det, hvis vandet løber ind ved anklen? Her har du i udgangspunktet to muligheder, der kan redde dig fra tørre fødder. AGU laver både oversko, du kan tage ud over dine almindelige sneakers, så der ikke kommer vand ind den vej – eller du kan vælge at kigge lidt mere på regnbukser, der er lavet med pendling på cykel for øje.

Disse regnbukser har først og fremmest et indbygget cover til dine sko, så du ikke behøver at skulle huske på gummistøvler eller oversko – og så er de godt udstyret med reflekser. Det bliver noget, du kommer til at sætte pris på, når du skal til at køre til og fra træning eller arbejde i de mørke timer. Arbejdet starter måske, før solen er stået op – og træningen ligger ofte, efter den er gået ned. Så på den måde er det en god idé at investere i et godt regnsæt.

Regntøj til herre og dame

Det er naturligvis vigtigt, at dit regntøj sidder godt. Selvom det kun bruges, når vejret er dårligt, skal du stadig have en følelse af, at du kan bevæge dig i det – specielt hvis du har investeret i det med sport for øje. Der findes meget lækkert regntøj til dig, der cykler, som du naturligvis skal have fuld bevægelighed i.

Samtidig er det også vigtigt, at der er en god åndbarhed, så du ikke risikerer at føle, at der bliver som en sauna inde i dit regntøj. Det kan hurtigt gøre, at du næsten bliver lige så fugtig indefra, som du ellers ville være blevet af regnen.

Der findes mange forskellige modeller til både herre og dame. Nogle er ganske diskrete og sorte, men du kan også gøre dig selv en tjeneste i trafikken og kigge på modeller, der er i refleksstof, så du kan ses på landevejen – også selvom det er helt mørkt. Prøv gerne lidt forskellige af, så du ved, at du har fundet det helt rigtig regnsæt, der opfylder dine behov.