Top 10 sports betting strategier for at maksimere dine gevinster

13. juni 2024

Sports betting er efterhånden blevet en populær hobby i Danmark, og mange bruger det til at skabe lidt ekstra spænding, når de sætter sig ned og ser en vigtig kamp.

Det behøves dog ikke kun være et sjovt lille væddemål, som man hurtigt sætter på sit yndlingshold, i håbet om at de vinder. Der er flere strategier, man kan benytte sig af for at give sig selv de bedste chancer for at vinde. Vi har her samlet ti gode strategier til at få mest ud af sports betting.

Research

Research kan være en værdifuld tidsinvestering, inden du sætter dit endelige bet. Læs op på ting som holdstatistikker, skader og reservespillere og brug den viden til at give et kvalificeret gæt på resultaterne. Du kan sætte Google underretninger om begge hold for at sikre dig, at du hele tiden har den nyeste information.

Valuebetting

Valuebetting er en populær strategi for erfarne spillere. I valuebetting leder man efter odds, som er højere end ens egen vurdering.

Hvis du mener at et holds chance for at vinde er 50%, og du ser, at en bookmakers odds er på 2.5, så har væddemålet en positiv værdi, da bookmakerens sandsynlighed kun er sat til 40%. Hvis din egen vurdering er korrekt, så vinder du mere ved at spille på de forhøjede odds.

Valuebetting kræver dog en dyb forståelse for sporten og evnen til at omsætte den forståelse til korrekte odds.

Spil bredt

En strategi, som mange benytter sig af, er at vædde på flere forskellige markeder på forskellige events på forskellige sportsgrene.

At have dine investeringer fordelt på forskellige markeder mindsker chancen for at uforudsete tab får alting til at ramle. For eksempel, hvis en stjernehåndboldspiller bliver skadet ti minutter inde i en kamp, så kan det være et problem, hvis du både har satset på, at spilleren bliver topscorer, og at holdet vinder kampen. Hvis du kun har sat et af væddemålene og i stedet sat dit andet væddemål på en tenniskamp, så har det uforudsete element mindre konsekvenser for dig.

Forbered din bankroll

Det er vigtigt ikke at vædde penge, som du ikke har råd til at tabe, og at have styr på din ”bankroll”. Bankroll er det beløb, du har afsat til at spille for. Din bankroll bør være for hele sæsonen, og ikke kun enkelte kampe. Det kan være en rigtig god ide at åbne en bankkonto specifikt til dette formål.

Læg en plan for dine indsatser

Læg et budget over hvor meget du vil bruge på hvert væddemål. Det bør kun være en lille procentdel af din samlede bankroll (ikke mere end 5%), for at forhindre dig i bruge hele din bankroll på få væddemål, hvis de går galt.

Find de bedste odds

Selvom du måske har en favorit bookmaker, så er det værd at åbne en konto ved flere forskellige bookmakere. De forskellige bookmakere vil nemlig ofte have forskellige odds på de samme kampe, og selv en lille variation kan have stor betydning for væddemålets samlede gevinst. Et godt tidspunkt at sammenligne oddsene på er en time før kampstart.

Brug kombinationsvæddemål

Kombinationsvæddemål kombinerer resultaterne af flere begivenheder i den samme kamp i et enkelt væddemål. Alle væddemålene skal gå op for at du vinder.

Kombinationsvæddemål kan give rigtige store udbetalinger, men det kræver, at du forudser flere ting præcist for at undgå at tabe din indsats. Hvad du vædder på bør ofte hænge sammen: hvis du tror, at en fodspiller kommer til at dominere en kamp og score mere end to mål, kan du sætte et væddemål på ham som topscorer, hans hold som vinder, og en målscore på over 2. Ligesom med valuebetting, skal man have en solid forståelse for sporten for at få succes.

Prøv ikke at genvinde tab

At tabe sin gevinst er en del af sports betting, og det er en dårlig idé at øge sine indsatser for at prøve at genvinde ens tab. Det kan i mange tilfælde ende med yderligere tab. Det er bedst at forsætte som planlagt og ikke lade tab – eller sejre – ændre strategien for din bankroll.

Dokumenter dine resultater

For at finpudse dine strategier er det vigtigt at analysere og dokumentere alle dine resultater. Se nærmere på oddsene og indsatserne og hvilke typer væddemål, du har sat. Find mønstre i dine tab og sejre og find dine svagheder. Det kan være en stor hjælp i at blive bedre til at bedømme odds i fremtiden.

Sæt spread betting-væddemål

Spread betting er endnu en strategi som er afhængig af din viden og analyse af sporten. Her vædder du om ikke om et hold vinder eller taber, men hvor meget det vinder eller taber med, og om det er højere eller lavere end bookmakerne har dikteret.

Hvis bookmakerne forudser at Hold A vinder fodboldkampen med 2 mål over Hold B, og du laver et spredt væddemål på Hold A, så skal Hold A vinde med mindst 3 mål for at du vinder væddemålet. Hvis de vinder med 2 mål, vinder du ikke, men du får din indsats tilbage. Hvis de kun vinder med 1 mål, så taber du.