U21-landskamp i dag

Hvornår spiller Danmarks U21-landshold?

U21-landsholdet

U21-landsholdet er ungdomsholdet for herrer, hvor spillerne skal være under 21 år. U21-landsholdet spillede deres første kamp i 1945, hvor Danmark deltog i en ungdomsturnering mod Norge og Sverige.

Dengang var der dog ikke den nuværende aldersgrænse, men en grænse for, at de deltagende spillere maksimalt måtte have spillet én kamp på A-landsholdet. Sidenhen blev der vedtaget en aldersgrænse på 23 år, som blev nedsat til 21 år i 1976.

Nedenfor er listet nogle af U21-landsholdets største kampe gennem tiden.

1992: Kampen er til dato stadig én af landsholdets største kampe, da de i en dobbeltsejr på 6-1 over Polen kvalificerer sig til en semifinaleplads i EM.

2010: Det danske U21-landshold bliver inviteret med til den anerkendte franske ungdomsturnering i Toulon, hvor de efter en 3-2 sejr over hjemmeholdet sikrer sig en finaleplads.

2015: U21-drengene vinder over både Serbien og Tjekkiet og kvalificerer sig dermed til en semifinaleplads i EM. Semifinalepladsen er en stor sejr, da den samtidig kvalificerer holdet til OL i Rio.

Spillerne fra U21 er en god blanding af danskere, der spiller for de store danske klubber, men også danske spillere, der har deres hverdag i udenlandske klubber, herunder især tyske klubber.