Arsenal FC: En fodboldklub med historie, traditioner og ambitioner

17. juni 2024

Arsenal FC er en af Englands største fodboldklubber. En klub, som i mange år har udviklet nogle af verdens største og mest ikoniske fodboldspillere gennem historien, samtidig med at de er en klub med mange pokaler bag sig.

Siden klubbens grundlæggelse tilbage i 1886 har mange generationer taget holdet til sig som “deres hold” og båret det ikoniske Arsenal-logo over alt, hvad end det har været på hjemmebanen, Emirates Stadium, eller på andre stadions i England eller internationalt. En klub, man ikke kan komme udenom, og som betyder meget i disse år i moderne fodbold, og derfor kommer denne artikel også til at handle om det berømte og storslåede fodboldhold, Arsenal FC.

Klubben bliver grundlagt

Mange store, engelske klubber er blevet grundlagt 1800-tallet, hvilket også gør sig gældende for Arsenal FC. En gammel, traditionsrig klub, der blev grundlagt tilbage i 1886 af flere arbejdere i London. Oprindeligt hed klubben, Dial Square, men skiftede kort tid efter til det berømte navn, som mange kender i dag, Royal Arsenal, og ikke mange år efter hed klubben i stedet Woolwich Arsenal – indtil klubben i 1914 endeligt fastlagde det officielle navn, som vi kender klubben for i dag, Arsenal FC.

I 1913 flyttede Arsenal FC for første gang ind på det ikoniske stadion, Highbury, som nok rigtig mange garvede Arsenal-fans kender for en stor del af Arsenals store og langvarige historie, hvor de helt store spillere, såsom Therry Henry og Robert Pires, opstod med høj klasse. Et stadion, som også var med til at lægge navn til det kælenavn, som mange Arsenal-fans har taget til sig i dag med åbne arme, The Gunners, hvilket er en henvisning og en respekt til klubbens militær-arbejder-rødder.

Herbert Chapman’s store indflydelse på Arsenals succes

Op gennem 1900-tallet begyndte Arsenal FC for alvor at være en klub, der viste tænder i engelsk fodbold, og i 1930’erne blev klubben også en sand fare for mange af de andre fodboldhold i England, da træneren Herbert Chapman og hans ledelse tog over. En periode i Arsenals historie, som der stadig bliver refereret meget til i dag, da det var begyndelsen på en periode med fem ligatitler og to FA Cup-titler alene i det årti. Men en ting var succesen på fodboldbanen, noget andet var det, som Herbert Chapman bidrog til ved engelsk fodbold sådan generelt. Ikke nok med at han introducerede store taktiske ændringer i Arsenal FC’s spil og klub, så påvirkede han også meget af den dengang moderne fodbold uden for klubben, som satte rammerne for helt ny, engelsk fodbold, hvor Arsenal FC var klubben, der gik forrest.

Æren under Arsene Wenger

Mange nye og garvede Arsenal-fans kender måske mere til de store tider under den fantastiske Arsenal-træner, Arsene Wenger. En træner, der tog over i Arsenal i 1996, og som ikke bare skubbede Arsenal mod flere titler, end nogen anden træner i Arsenals historie har gjort, men introducerede også en helt ny ledelses- og spillestil i engelsk fodbold, som stadig har sit præg i moderne fodbold i dag. Han introducerede helt ny kostvaner, træningsvaner og en offensiv spillestil, som mange trænere og klubber beundrede Arsene Wenger for.

Trods Arsene Wenger ikke sidder ved roret mere i Arsenal FC, så må vi aldrig glemme de tre Premier League-titler, som han vandt sammen med utallige spillere og fans, og samtidig bragt syv FA Cup-titler til den nordlige del af London, hvor Arsenal FC holder til. Derudover må vi heller aldrig glemme den ikoniske og vanvittige sæson under Arsene Wenger, som senere blev kendt som “The Invincibles” – en sæson, hvor Arsenal ikke tabt en eneste kamp i Premier League og vandt titlen.

Kampbilletter til Arsenal FC

Snakken om klubbens historie, de mange ikoniske øjeblikke, de helt store spillere gennem klubbens historie og et hold i 2024, som er spækket med store verdensstjerner fra flere landshold, rejser spørgsmålet sig om, hvor man kan få fingre i billetter til at komme over at se en kamp med Arsenal FC. Her er der to muligheder:

1. Køb billetter gennem Arsenal FC’s officielle hjemmeside: Gennem Arsenal FC’s egen officielle hjemmeside kan du finde alt det, du har brug for, hvad end det er kampbilletter, sæsonkort og/eller merchandise, du søger. Hvis det er separate kampbilletter, du søger, så finder du selvfølgelig billetter til næste Premier League-sæsons kampe samt datoer, så du allerede kan købe billetter og kigge i kalenderen, hvad der passer dig.

2. Køb billetter gennem Hellotickets.dk: En dansk, anerkendt side med salg af billetter til diverse fodboldkampe, herunder Arsenal FC, er Hellotickets.dk. Her kan du være sikker på, at du får fingrene i rigtige kampbilletter til Arsenal FC’s kampe uden at blive snydt. Derudover har du også den fordel at kunne komme til at snakke med et dansk kundeservice, hvis problemer skulle opstå – en fordel, hvis ikke du gennem Arsenal FC’s officielle hjemmeside har lyst til at snakke med englændere, når et problem opstår.

Omend du køber dine billetter på den ene eller den anden hjemmeside – alt efter hvad der er det foretrukne for dig – så har du rig mulighed for at købe rigtige, officielle kampbilletter, hvor du ikke bliver snydt, og dermed få en god oplevelse i den nordlige del af London på en af verdens største fodboldstadioner.